De lekkerste brownies
  • De enige echte Brownies per Post, sinds 2010
  • Met biologische boter, bloem en eieren
  • Vanaf € 10,95 (en maar € 2,95 verzendkosten) 
  • Klanten geven ons een 9,8. Lees de reviews

Klantenservice: ma-vr  09.30 - 17.00 uur

0522-700229 / info@browniesperpost.nl
browniesperpost.nl 

 

 
   

Fairtrade chocolade

Steeds meer mensen op planeet Aarde ontdekken dat chocolade lekker is en kunnen het zich veroorloven chocolade te kopen. Maar ja, cacao is een natuurproduct en 'u vraagt, wij draaien' gaat dan niet altijd op.

 

Het chocoladeprobleem

... is dat de vraag ernaar wereldwijd enorm toeneemt en cacaoboeren niet makkelijk meer kunnen en soms willen produceren. Kunnen heeft te maken met de zware omstandigheden ter plaatse zoals slechte infrastructuur en het gebrek aan irrigatie en willen met de lage prijs die betaald wordt voor cacao. Als er niets gebeurt wordt goede chocolade over een aantal jaar ontzettend duur of is er misschien helemaal geen goede chocolade meer beschikbaar.

 

Chocoladeprogramma's

Daarom hebben alle grote chocolademakers tegenwoordig hun eigen programma's die ervoor moeten zorgen dat de cacaoaanvoer in de toekomst gewaarborgd is. Die programma's richten zich op het verbeteren van de levensomstandigheden van de cacaoboeren en hun leefgemeenschap door de promotie van duurzame en ondernemende landbouw, verbeterde productiviteit en gemeenschapsontwikkeling. Het programma van Callebaut heet Growing Great Chocolate en we juichen het van harte toe.

 

Fairtrade Max Havelaar keurmerk

Maar Brownies per Post wil een stap verder gaan en kiest voor chocolade die gecertificeerd is volgens het Fairtrade Max Havelaar keurmerk voor eerlijke handel. Voor zover wij hebben kunnen nagaan garandeert alleen dit keurmerk een beter inkomen voor cacaoboeren doordat aan coöperaties een bepaalde minimum kiloprijs voor cacao wordt betaald. En daar moeten wij en jij dan voor betalen, zo simpel is het.

 

Wil je er meer over lezen? Klik hier eens:

Callebaut's programma Growing Great Chocolate
Fairtrade Max Havelaar keurmerk