De lekkerste brownies
  • De enige echte Brownies per Post, sinds 2010
  • Met biologische boter, bloem en eieren
  • Vanaf € 10,95 (en maar € 2,95 verzendkosten) 
  • Klanten geven ons een 9,8. Lees de reviews

Klantenservice: ma-vr  09.30 - 17.00 uur

0522-700229 / info@browniesperpost.nl
browniesperpost.nl 

 

 
   

De geschiedenis van de brownie

Stel het je eens voor dat chocolade, boter, suiker en ei nog niet eerder waren gecombineerd. Dat je chocolade nog niet eerder gegeten had in deze fantastisch rijke combinatie. En dat de chef die voor het eerst brownies maakte voor de beste ingrediënten koos. Wauw, wat een sensatie moet dat geweest zijn!

 

Naar het schijnt ging het zo tijdens het dessert van het diner op de Worlds Columbion Exibition in 1893 in het Palmer House Hotel in Chicago. Bertha Palmer, de eigenaresse van het hotel, had haar kok gevraagd om als dessert iets te maken dat kleiner was dan een plakje cake maar wel uit de hand gegeten kon worden. De kok moet gedacht hebben: dat kan makkelijk en goed! Jammer dat hàar naam in de geschiedenis van dit verhaal herinnerd wordt en niet die van de kok. Het hotel staat nog op ons verlanglijstje. Want het bestaat nog steeds en er worden nog steeds brownies als dessert geserveerd. We houden je op de hoogte ;-)

 

Mooi verhaal toch? Maar het is niet zeker. Er gaat ook een verhaal dat ze werden 'uitgevonden' door een huisvrouw die per ongeluk te veel chocolade bij haar koekjesdeeg deed. En ook nog een verhaal dat iemand te weinig meel had voor de chocoladecake en het maar met minder deed. Kortom, we weten het niet helemaal zeker.

 

Wat we zeker weten is dat een goede brownie veel echte chocolade bevat en roomboter en smeuïg en compact is, dus niet luchtig. Soms zelfs een beetje machtig. Of  'rich' zoals de Amerikanen zeggen. Dat klinkt beter vinden wij.